De omgeving

Ontdek de dordogne

De omgeving

Ontdek de Dordogne

Pittoreske steden

In de omgeving van de camping zijn talloze kleine en grotere steden te vinden. Op korte afstand is er veel te bezoeken en voor wie zin heeft in een langere tocht is er ook van alles te zien. Hieronder is een klein overzicht van wat de omgeving onder andere allemaal te bieden heeft.

Sarlat-la-Canéda

Sarlat-la-Canéda, ook wel bekend als Sarlat, ligt op 45 minuten rijden van de camping. Het is een grote stad, voorzien van veel winkels, restaurants en cafés. Op zaterdagochtend zijn er allerlei markten.

Brive-la-Gaillarde

Brive-la-Gaillarde is een modern en toch pittoreske stad in de Dordogne. Brive ligt ongeveer 35 minuten rijden vanaf de camping en is bereikbaar via de snelweg of binnendoor. De stad is voorzien van leuke boutiques en heerlijke koffietentjes. 

Terrasson-Lavilledieu

Terrasson is gelegen op een berg, met als hoogtepunt een prachtige kerk. En wie vanuit de andere richting de berg op rijdt of wandelt krijgt een prachtig uitzicht over de stad en de rest van de Dordogne. Verder is er een leuk chocolademuseum te vinden.

Perigueux

Perigueux is de hoofdstad van de Dordogne. Het is romantisch en voorzien van mooie winkels en kleine boutiques. De stad is goed aan te rijden en ligt op ongeveer 30 minuten afstand van de camping. Bij de stad is ook een gebied met grote winkelcentra zoals alleen Frankrijk die kent. Winkelplezier verzekerd!

Brantôme

Brantôme wordt ook wel het Venetië van de Perigord genoemd. Het romantische stadje is omringd door water en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bordeaux

Voor wie zin heeft in een wat langere tocht is Bordeaux een ideale dag uit. Op ongeveer twee uur afstand is deze bekende stad te vinden. Op korte afstand van Bordeaux begint ook een prachtig natuurpark en voor wie er helemaal op uit wilt: het strand ligt een uurtje verder.

Kanoën, rotsklimmen en speleologie

In de omgeving van de camping verzorgt Vert’Auvézère  genoeg activiteiten. Je kunt de omgeving verkennen per kano of sportief rotsklimmen onder goede begeleiding. En voor liefhebbers van natuur en grotten is er op diverse plekken speleologie: leren over de verschillende grotten van Tourtoirac terwijl je er zelf doorheen klautert.

Outdoor karten

Op een kleine 40 minuten rijden is een prachtige outdoor kartbaan. Plezier voor de hele familie gegarandeerd! Zowel jong als oud kunnen genieten van deze baan. Aan het einde van de race krijg je een lijst met tijden mee, zodat je precies weet wie het snelste was!

Boomklimmen

Echte waaghalzen kunnen nabij de camping zich prima vermaken in een boomklimpark. Het park is voorzien van een tiental banen, waaronder makkelijke parcours, moeilijke parcours en banen voor kinderen. Hoogtevrees is hier niet handig, want al slingerend en klauterend waan je je op een plek tot soms wel meters hoog in de bomen.

Het klimpark is voorzien van een speciaal veiligheidsmechanisme. Veiligheid dus gegarandeerd op dit park.

Brocanterien

Frankrijk zou geen Frankrijk zijn zonder alle brocanterien in de dorpjes. Rondom de camping zijn er verschillende dorpen waar geregeld brocanterien zijn. Vooral in het hoogseizoen valt er veel te zien en beleven.

De grotten van Tourtoirac

Hoewel Touroirac niet zo groot is, is de geschiedenis wel groots. Dit is onder andere te zien aan de grotten die zich in het dorp bevinden. Onder begeleiding van een Nederlandse, Engelse of Franse gids kom je alles te weten over de ontdekking van de grot en de soorten druipstenen, stalactieten en stalagmieten. Leuk voor jong en oud!

Golfen

Liefhebbers van golf zullen ook niets tekort komen tijdens de vakantie. Nabij de camping ligt er een prachtige golfbaan waar er een balletje geslagen kan worden.

Vissen

De omgeving is rijk aan wateren. Er zijn vele visrijke meren en rivieren. Voor wie ‘s avonds gegarandeerd iets op de barbecue wil gooien zijn er speciale visvijvers vol verse vis. Eigen hengels meenemen is wel een vereiste. Deze zijn voor een leuke prijs en goede kwaliteit ook te koop in de regio.

Historisch museum

Wanneer je door Tourtoirac loopt schroom niet om even bij het museum van Araucania binnen te wandelen. Hoewel het niet heel groot is het het zeker waard om het verhaal te leren van een bijzondere man die in Tourtoirac overleed en wiens koningrijk tot op heden uitreikt van Chili to delen van Argentinië.

Zin in een rustige of juist actieve vakantie voor de hele familie?

Kom dan naar tourtoirac!